Jeg rekker vel et par tips til før jul, og hvis det er slik at du bare har plass til kanskje en plate til i haugen før jul, synes jeg jammen meg du skal gå for den nye skiva til Katy Carr!
“Couquette” er nydelig kammerpop med flotte stemmer, stemninger og nesten-stevinger. Klokkeklare toner, små, repetive rytmer, en glassklar cello og gjentagende rimkunst. Hele albumet er en slags, men ikke bare, hyllest til tiden da kvinnelige flyvere var Aviatorer og innimellom er jeg sikker på at Caty er der oppe og flyr. Det er få plater jeg har hørt i det siste som passer så perfekt til vinteren og de -12 som er ytenfor stuevinduet på Manglerud akkurat nå. Peis, te og harmonier… Hør gjennom flere ganger, så er du sikker på musikken sitter.
Hør henne før hun blir svær!
English translation….
“I guess I got the time to a couple of album suggestions before Christmas, and if it’s so you only have room for just one more album before Christmas, you should absolutely go for the new Katy Carr album!
“Coquette” is beautifully “chamberpop” with great voices, moods, and near-stev affiliations (I guess Guttorm means the rare combination of your voice and the rythm that gives this almost a Norwegian folksong feeling).
Pure and clear tones, tiny repetive rhythms, the clear sound of the cello and repeating beatufully rhymes.
The whole album is a sort of, but not only, tribute to the time when female pilots were Aviators and and somethimes I’m sure Katy is up there and fly. There are few records I’ve heard lately that fits so perfectly with the winter and -12 degrees Celcius outside my window on Manglerud right now. Fireplace, Tea and harmonies … Listen thru the album several times, so you are sure the music gets to you.
Listen to her before she gets real big!”

Share: